De Ethias Arena in Hasselt is gemakkelijk bereikbaar vanuit alle richtingen, er is parking ter beschikking in Park H als u met de wagen komt. Vind hieronder je transportmogelijkheden:

MET DE AUTO

MET TREIN EN BUS

MET DE TAXI

 • Kom je uit de richting Genk/Diepenbeek, dan bereik je het Ethias Theater best via de Universiteitslaan – Trichterheideweg.
 • Komende van de Grote Ring van Hasselt rij je best via de Sasstraat – Trichterheideweg
 •  
 • De parkeerterreinen A, B, C, D en E bieden plaats aan 2.720 auto’s.

  Neem bij het binnenrijden een ticket aan de slagbomen. Let op: staat het licht op rood i.p.v. op groen boven bepaalde slagbomen, dan betekent dit daar alleen uitgereden kan worden. Je parkeerticket (5 euro) betaal je aan de automaten in de toegangshal met munten of met briefjes van 5, 10 of 20 euro. Betalen kan zowel voor als na of zelfs tijdens het evenement. Je ticket blijft gedurende heel je bezoek geldig.

  Rolstoelgebruikers en houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een beperking

  Er is een voorbehouden parkeerruimte aan de ingang van de Ethias Arena voor rolstoelgebruikers en houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een beperking. Krijg je graag assistentie bij je verplaatsing van en naar het parkeerterrein, aarzel dan niet om een medewerker aan te spreken. Op de voorbehouden plaatsen wordt streng controle gehouden. Houd dus je Europese parkeerkaart voor personen met een beperking, identiteitskaart en toegangsticket klaar om aan de parkeerwachters voor te leggen.

  Tijdelijk minder mobiel?

  Ben je tijdelijk minder mobiel door een ongeval of een ingreep en heb je geen Europese parkeerkaart voor personen met een beperking, hou er dan rekening mee dat je dit zal moeten toelichten aan de parkeerwachters. Doe dit bij voorkeur met een dokters- of een ander medisch attest. Of neem op voorhand contact op via info@ethias-arena.be.

  Kiss & Ride

  Breng je iemand naar de Ethias Arena, dan kan je aan het begin van de Trichterheideweg ter hoogte van parkeerterrein C of aan de Gouverneur Verwilgensingel ter hoogte van parkeerterrein A je passagiers laten uitstappen en weer doorrijden. Of rijd het parkeerterrein op en neem een parkeerticket. Verlaat je het parkeerterrein binnen het uur, dan hoef je je parkeerticket niet te betalen.

Hou er rekening mee dat er na afloop van evenementen ‘s avonds niet altijd een trein of bus terug naar huis is. Controleer dus of je vlot terug kan reizen. Of probeer je heenreis met de trein te combineren met een terugrit via carpoolen.

Van aan het station is Park H bereikbaar met de bus. Bezoek je een evenement overdag, dan kan je van het busvervoer gebruikmaken. ‘s Avonds zijn er meestal geen bussen meer na afloop van het evenement.

Volgende buslijnen zorgen overdag voor een vlotte verbinding tussen het trein- en busstation van Hasselt en Park H. Op wandelafstand van Park H vind je langs de Universiteitslaan de bushalte Hasselt–Provinciehuis. Minstens om het halfuur wordt deze halte bediend door één van deze lijnen:

Stadslijn H3 Stokrooie/Kiewit–Godsheide
Streeklijn 20a Hasselt-Lanaken/Maastricht
Streeklijn 36 Hasselt–Genk
Streeklijn 45 Hasselt–Maaseik/Maastricht

Uurregelingen De Lijn

Wil je veilig naar het festival komen dan is er ook de mogelijkheidheid om met de taxi te komen, hiervoor werken we samen met VC Services België, u kan contact opnemen met hun via deze link.